Infolinia +48 660 88 88 66 | +48 795 128 108 email biuro@kolonieiobozy.net pon-pt. 09:00-17:00
Polityka Prywatności

Polityka prywatności - RODO - Pliki Cookies:

Karta informacyjna RODO

Informacja na temat celów i zasad przetwarzania danych osobowych przez Mandalaj Krzysztof Tuz

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

  • Administratorem podanych przez Ciebie danych osobowych jest Mandalaj Krzysztof Tuz z siedzibą w Koszalinie, ul. Harcerska 9 c, NIP: 588-193-98-13 Możesz się z nami skontaktować: wysyłając e-mail na adres biuro@mandalaj.pl lub dzwoniąc pod jeden z naszych numerów dostępnych na stronie np. 660 88 88 66 lub pisząc na adres naszej siedziby

 

W jakim celu i na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane osobowe?

  • Twoje dane osobowe przetwarzamy na podstawie niezbędności przetwarzania do zawarcia i wykonania umowy o świadczenie usług turystycznych oraz na podstawie konieczności przetwarzania danych do realizacji prawnie uzasadnionego interesu administratora:
    • np. w celu marketingu bezpośredniego naszych produktów lub przygotowania sprofilowanej oferty i dokonania wyceny w odpowiedzi na zadane zapytanie.

 

Kto może być odbiorcą Twoich danych osobowych?

  • W przypadku zdecydowania się na zakup imprezy turystycznej, Twoje dane osobowe mogą być przekazane podmiotom zajmującym się organizacją wyjazdu (obiekt, organizator, przewoźnik, ubezpieczyciel) o czym zostaniesz poinformowany podczas podpisywania umowy, w której zawarte będą dane administratora danych. Poza tym nie przekazujemy ŻADNYM innym podmiotów ŻADNYCH twoich danych, chyba że konieczność taka wynikać będzie np. z przepisów prawa.

 

Jak długo będziemy przechowywać Twoje dane osobowe?

  • Twoje dane osobowe będą do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych osobowych wynikającego z przepisów prawa, w szczególności obowiązku przechowywania dokumentów księgowych dotyczących umowy o świadczeniu usług turystycznych. 

  • Przestaniemy przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingu bezpośredniego w momencie, kiedy zgłosisz sprzeciw wobec przetwarzania w tym zakresie.

 

Jakie przysługują Ci prawa w zakresie przetwarzania Twoich danych osobowych?

Zawsze możesz poprosić nas o dostęp do swoich danych osobowych. Możesz również skorzystać z prawa żądania sprostowania swoich danych, usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania:

  • w zakresie, w jakim przetwarzamy Twoje dane w oparciu o prawnie uzasadniony interes administratora, przysługuje Ci prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych
  • w zakresie, w jakim przetwarzamy dane osobowe na podstawie Twojej zgody masz prawo jej wycofania w dowolnym momencie; wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonaliśmy na podstawie zgody przed jej wycofaniem
  • przysługuje Ci również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych.

 

Czy podanie danych osobowych jest obowiązkowe?

  • Podanie przez Ciebie danych osobowych jest konieczne do zawarcia i wykonania umowy usługi turystycznej. Podanie niektórych danych jak nr telefonu lub adres e-mail czy data urodzenia niezbędne są do przygotowania i wysłania oferty oraz prawidłowego oszacowania ceny wyjazdu ze względu np. na zniżki dla dzieci uzależnione od wieku uczestnika.
  • Zgoda na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych jest dobrowolna.

 

Chcesz dowiedzieć się więcej?

Zachęcamy również do zapoznania się z Informatorem RODO znajdującym się na stronie internetowej Ministerstwa Cyfryzacji: https://www.gov.pl/cyfryzacja/rodo-informator


Pliki cookies:

Co to są pliki cookies − popularnie zwane ciasteczka? 

Są to niewielkie pliki zapisywane i przechowywane na komputerze Użytkownika, które są odpowiedzialne za poprawę wydajności i szybkości działania (ładowania się) stron www, a także lepsze dopasowywania treści i reklam oraz zbierania anonimowych statystyk (np. na temat regionu, z których pochodzą Użytkownicy czy czasu przeglądania stron). 

Cookies to maleńkie porcje informacji, zapisywane przez Twoją przeglądarkę (najczęściej na twardym dysku). Wszyscy stosują cookies - dlaczego? To proste - dzięki cookies strony internetowe pamiętają Twoje preferencje. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających. Cookie NIE identyfikuje Twoich danych osobowych. Cookie NIE ma żadnego wpływu na Twoje oprogramowanie ani sprzęt.



Oprogramowanie Click Shop zapisuje informacje w plikach cookies dotyczących obszarów:

  • informacje na temat sesji,
  • ostatnio oglądane produkty,
  • oddanie głosu w ankiecie.


Pliki cookies w żadnym wypadku nie umożliwiają identyfikacji osoby odwiedzającej witrynę i nie są w nim zapisywane żadne informacje, mogące taką identyfikację umożliwić. Zgodnie z art. 173 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne (Dz. U. Nr 171, poz. 1800) zapisywanie plików tekstowych na urządzeniu końcowym użytkownika witryny jest dozwolone o ile użytkownik zostanie o tym poinformowany. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie ich z urządzenia.

 

Informacje na temat przetwarzania danych osobowych

Dane osobowe i adresy email:

Państwa dane podane w procesie rezerwacji służą wyłącznie do kontaktu z Państwem przez nasze Centrum Obsługi Rezerwacji oraz w celu prawidłowej realizacji zamówionych usług przez Organizatorów wyjazdu i naszych kontrahentów, do celów związanych z obsługą Państwa rezerwacji i zgodnie z ogólnymi warunkami uczestnictwa obowiązujących przy danej imprezie.

Dane te, a w szczególności adresy email nie są przekazywane, ani odsprzedawane  żadnym podmiotom zewnętrznym.

Pozostałe sprawy dotyczące funkcjonowania serwisu znajdują się w regulaminie - zobacz

 

Kontakt z nami:

Właścicielem serwisu kolonieiobozy.net jest Krzysztof Tuz prowadzący działalność gospodarczą pod firmą Mandalaj z siedzibą w Koszalinie, ul. Harcerska 9 c, Nip: 5881939813, Regon: 193000591.

  • W sprawach związanych z funkcjonowaniem serwisu i współpracą prosimy o kontakt: krzysiek@kolonieiobozy.net 
  • W sprawach dotyczących rezerwacji wyjazdu prosimy o kontakt z naszym Centrum Obsługi Rezerwacji

 

do góry
Projekt i wykonanie: Gabiec.pl
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl